REKLAM

Termal Elektrik Sentraline giren Ukrayna pasaportlu bir kişi casusluk suçlamasıyla gözaltında



Stara Zagora il sınırları içerisinde yer alan Maritsa İztok 2 Termal Elektrik Sentraline dün  giriş yaparak, kendisini Ukrayna kimlik belgesiyle tanıtan 23 yaşındaki bir erkek gözaltına alındı. 


Sentraldaki güvenlik personeli tarafından gözaltına alınan şahıs, casusluk suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak, olup 24 saat süreliğine gözaltına alındı ve savcılığa sevk edilmesi bekleniliyor. 


Sofya Şehir Savcı Vekili Hristo Krıstev, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan üst aramasında, elinde dron, cep telefonu, kamera, çok sayıda SIM kart ve hafıza kartı ele geçirildi. Devlet sırrı niteliğindeki bilgileri yabancı bir ülkeye ulaştırmak amacıyla topladığı gerekçesiyle gözaltına alındığını ve sanık olarak getirildiğini ifade etti.


Şehir savcı yardımcısı ayrıca, şu anda adamın fotoğraf çekip çekmediğini, ne tür fotoğraf çektiğini ve bunların devlet sırrı teşkil eden bilgiler içerip içermediğini belirlemek için incelemelerin hazırlandığını da açıkladı. Krıstev, Bakanlar Kurulu kararnamesine göre  "Maritsa İztok 2"nin stratejik bir bölgeolduğunu, dolayısıyla girişin yasak olduğunu hatırlattı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓